Inspiracija

Zašto je promena percepcije bitna?

Svuda se priča o prihvatanju svega što nam život nosi.

Medjutim, to je zaista teško kada čovek ima osećaj da se ceo svet okrenuo protiv njega. Ipak, da bi promenili svoje stanje potrebno je i da menjamo vidjenje istog. To nisu “ruzičate naočare”. To je “skidanje crnih naočara” i posmatranje realnosti iz druge perspektive. Pa kako gledamo tada? Fokus nam je tada na SVE ŠTO IMAMO, MOŽEMO I ZNAMO! Crne naočare nam prikazuju sliku koja ilustruje sve što veliki broj populacije nema, dajući nam lažni osećaj da je nama najteže. A da li je?

Da li ste se jutros probudili? Da li ste u mogućnosti da hodate? Možete li da vidite? Imate li krevet? Imate li pitku vodu ? 

Kada Vas uhvati tuga ili briga, zaustavite dah na koji tren. Zaćutite. Počnite da razmišljate o onome što Vi IMATE, a veliki broj ljudi nema. Setite se svega što Vam stvara osećaj ZAHVALNOSTI. Na taj način menjate percepciju svega oko Vas. Za početak neka bude ono za šta ste ZAISTA zahvalni. Ako ste zabrinuti za sutra, pomislite na one koji nemaju to sutra. Ako Vas misli vrate na propuste u životu koje ste imali, setite se da ste tada jedino tako osećali da je ispravno. Prihvatanjem sebe onakvim kakvi jesmo je upravo ta promena koja vodi ka prihvatanju situacije u kojoj se nalazimo.

A kada prihvatite ( razumete ) životnu situaciju, dobijate mogućnost da mirnog uma nadjete rešenje u nekom trenutku. Do tada teško, jer ” crne naočare ” stavljaju u fokus ” šta bi bilo, da je bilo ” , a Vi od toga NEMATE NIŠTA osim još mnogo tavih misli. Ne mučite sebe. Volite sebe. Jer kada svi odu, ostajete Vi sa sobom. Zašto onda ne bi imali bar jednog PRAVOG prijatelja sa kojim ćete sigurno ostati do kraja? SEBE… 

Zato je promena percepcije bitna. Da bi naučili da prihvatite i zavolite sebe. A onda i sve oko sebe…

Savetnik udruženja “Budjenje svesti”

Izabela Sidawi

Related posts

Supernovo Ja

Marija Bošković

Magija verovanja

Jelena Stefanović

Magija autentičnog izraza

Jelena Stefanović

Leave a Comment

Call Now Button