Inspiracija

Supernovo Ja

Tumarajući po onim danima kada nisam znala ni delić onoga što znam sada a ni približno dovoljno naspram onoga što ću nesumnjivo tek naučiti, često bih mrak čekala pogledom uperenim ka noćnom nebu.

Umorna od bezuspešnog truda da se uklopim i ispunim sva tuđa očekivanja za koja se često činilo da samo postaju sve krupnija, imala sam na svojoj strani samo jedan tihi osećaj da negde tamo, baš tu u toj svetlećoj masi, zasigurno postoji nešto više od tih silnih „moranja“ i trivijalnosti.
Jedan gotovo nečujan, nežan, glasić u meni naspram svih bučnih spolja.

A nekako sam ga čula.

U godinama koje su sledile razjasnilo mi se zašto su me zvezde toliko privlačile ka sebi . Dobila sam odgovor na pitanje zašto sam baš među njima tražila svoju utehu i razmevanje. Odgovor je jednostavan – bila sam, baš kao i svako od nas, nekad davno jedna od njih.

Tekst koji je u nekom trenu došao do mene dao mi je jasne i naučno potkovane činjenice.Naučila sam da naše i zvezdano telo dele obilje zajedničkih elemenata. Zvezde odgovarajuće mase kroz vreme postaju supernove i na kraju svog životnog ciklusa (da, i njihovi životi u jednom obliku imaju svoj kraj) ekspolodiraju i istovremeno stvaraju. Od njih nastane neka nova zvezda ili planeta ili Vi i ja.Zapravo, sećam se da je pisalo da je oko 90% našeg našeg organizma nekada bilo sastavni deo neke zvezde. I od kada sam saznala za to sve se promenilo.

Najpre sam primetila da me više nisu doticali komentari najbližih da nije „normalno“ misliti da nekim nemuštim jezikom pričam sa zvezdama. Štaviše, postalo mi je „nenormalno“ što ih drugi potpuno ignorišu.I dalje sam ih često posmatrala ali sada sa jednom razjašnjenom emocijom srodnosti. Sada sam znala da je onaj glas u meni bio uporni poziv duše koji je uspeo da bude primećen i uvažen kako zaslužuje. I verujem i tvrdim Vam da taj zvuk u sebi nosi svako od nas.

I pištaće ako zatreba, ali nikada neće odustati od svojih pokušaja da Vas trgne i pomogne Vam da shvatite da ste zvezda sopstvenog života. Vi sijate!

Sijate toliko da to um ne može pojmiti niti je nužno da on shvati ili objasni. Sijali ste kada ste se rodili i znali ste da ste dete zvezda ali kako ste otvoreni i prepuni ljubavi došli na ovu planetu nekako ste dopustili da Vas zbune, nekako i slučajno ste zaboravili tu veliku istinu o sebi i prilagodili se većini zaboravnih.

I za to Vas niko ne može kriviti! Rođeni smo sa velikim poverenjem i često su potrebne godine da uvidimo da oni koji su nam bili primeri i nenamerno naš sjaj gušili, su i sami imali za primere „ugašena“ bića koja su zaboravila ono sa čim su se rodila.

Sada imate priliku da ponovo upoznate sebe, ono sebe koje je došlo sa svim što je potrebno za iskustva koja izabere da stekne. Ono sebe koje je potomak nečega bez prezimena i drugih identifikacionih obeležja i koje je veće i moćnije od svega što logika pojmi.

Sada budite Vaše novo Ja i baš poput supernove dozvolite sebi da započnete potpuno nov životni ciklus, da se transformišete u nešto stvaralačko, u nešto sveže i dopustite sebi da zasijate, jer to je Vaše urođeno pravo!

Odano i prijateljski ,

Mari(j)a Bošković

 

Related posts

Magija verovanja

Jelena Stefanović

Kome verovati, ako ne možemo sami u sebe?

Djina Bozinoska

Magija novca: Novac i poneke laži o njemu

Izabela Sidawi

1 comment

Matea March 19, 2019 at 12:40 am

Jako lep tekst, samo tako nastavite Marija ili Mari(j)a, a najpre Makice.

Leave a Comment

Call Now Button